Parcoursrecord op stormachtige Snikkerun

7 juli 2024
Snikkerun
Reacties uitgeschakeld voor Parcoursrecord op stormachtige Snikkerun

Extreem weer is tegenwoordig wel een hot topic. Het weer tekende dit keer ook de Snikkerun. De kidsrun ging van start in de stromende regen, terwijl het te hard waaide om de stormbaan weer op te blazen. Desondanks waren er enkele tientallen kleine bikkels die de slalom, hindernissen en kruipparcours aflegden, sommigen samen met hun ouders.


Bij de start van de 10 kilometer was het droog en kon op het laatste moment de finishboog nog worden neergezet. Ook was het parcours nog snel ontdaan van gevallen takken en dennennaalden zodat de lopers er geen last van hadden. Het startschot werd gelost door burgemeester Werkman van Ooststellingwerf.
Er was een premie van 25 euro uitgeloofd voor het breken van het parcoursrecord. Maurice Kram verpulverde het parcoursrecord van Jan Sytze Jonker en finishte een dikke minuut sneller 33:27. Op de 5 kilometer heren werd het record van Siebert Nutma van vorig jaar met vijf honderdste verbeterd door Jurre van der Vaart uit de Wilp in 16:43.

Tine Zweers uit Grootegast en Erika Broekema uit Groningen waren de snelste dames op de 5 en 10 kilometer in 19:37 en 42:44 en slaagden er daarmee niet in de parcoursrecords te verbeteren.

Beste Haulerwijkers waren op de 5 kilometer heren Willem de Kok in 17:25 en bij de 5 kilometer dames de 10 jarige Sare van der Veen in 22:39. Op de 10 kilometer was de wisselbeker bij de dames voor Nynke Slotema in 52:43 en voor Jeroen de Munnik in 42:12. Alle uitslagen en foto’s zijn terug te vinden op www.snikkerun.nl.