Skeelertalent Maya de Jong lost startschot Snikkerun

26 juni 2019
Snikkerun
Reacties uitgeschakeld voor Skeelertalent Maya de Jong lost startschot Snikkerun

Topskeelertalent Maya de Jong uit Haulerwijk verricht zaterdag het startschot en de prijsuitreiking van de Snikkerun.
Maya is 20 jaar, studeert fysiotherapie en binnenkort verhuist ze naar Oudeschoot, maar ze woont nu nog in Haulerwijk, dus konden we haar als plaatsgenoot nu nog mooi vragen om het startschot te lossen en de prijzen uit te reiken.
Via het Nederlands Kampioenschap skeeleren (waar ze goud won op de 10 km afvalkoers, zilver op de 500 m en brons op de 1000 m) kwalificeerde ze zich voor de Europese en de Wereldkampioenschappen skeeleren. Beide evenementen zijn dit jaar in Spanje: de WK in Barcelona (van 7 t/m 14 juli) en de EK in Pamplona (laatste week augustus). Naast skeeleren doet ze ook aan marathonschaatsen en ook daar is ze al succesvol geweest. Op de Weissensee won ze zilver op de 60 km en brons op de 40 km.
Maar haar grote doel is de WK skeeleren van volgend jaar in Colombia. Daar hoopt ze mee te kunnen doen om wereldkampioen te worden, dat is haar grote droom.
Wij zijn blij dat Maya bij ons het startschot wil lossen voor de lustrumeditie van de Snikkerun en de prijzen uit wil reiken. We wensen Maya alle succes toe in haar sport!