Snelle tijden bij Snikkerun 2023

2 juli 2023
Snikkerun
Reacties uitgeschakeld voor Snelle tijden bij Snikkerun 2023

De week ervoor snikheet, de dag zelf regen, maar op de avond van de Snikkerun was het lekker loopweer. Licht bewolkt en een graad of 17. De avond begon met een kidsrun waar 37 kinderen van 3 tm 12 jaar aan meededen. De kidsrun bestond uit een slalom, tunnel om onderdoor te kruipen, hindernissen en hoepelspringen met als eind een stormbaan waar je over en doorheen moest klimmen. Elk kind kreeg een medaille. Voor de drie snelsten in de oudste leeftijdscategorie was er een skateboard, basketbal of bidon te winnen. Sven Thalen was de winnaar, gevolgd door Emil Kuiper en Jason Wallet. De jeugd heeft de hele avond dolle pret gehad met klimmen en klauteren over de stormbaan die tot het eind bleef staan.

Half 8 was de start van de 10 kilometer met 61 inschrijvingen, een kwartier later gevolgd door 102 lopers op de 5 kilometer. Het publiek stond op veel plaatsen langs de straat en op het dakterras van de nieuwe voetbalaccommodatie met uitzicht op de finish.
De voetbaljeugd had zich in groten getale aangemeld, want als je op voetbal zit, dan heb je genoeg conditie om 5 kilometer te kunnen hardlopen. De jeugdcategorie tm 16 jaar werd bij de jongens gewonnen door Jerrik Thalen uit Roden in een knappe tijd van 18:16 (7e van alle mannen), op ruim een minuut gevolgd door Robin van de Ven uit Eelde. De derde plaats was voor Mark ter Veld uit Een-West.
Bij de meisjes was Elin Thalen uit Roden de snelste in 22:58 (4e van alle vrouwen). De tweede plaats was voor Sare van der Veen uit Haulerwijk en derde was Anna Sietsma uit Eastermar. Sare van der Veen was met haar tijd van 24:42 tevens de snelste vrouw uit Haulerwijk, waarmee ze de wisselbeker en een bon voor een etentje heeft gewonnen. Knap voor zo’n jonge meid die sneller is dan de volwassen dames uit het dorp.

De 5 kilometer dames werd gewonnen door Fleur Baljet uit Meppel in een tijd van 19:11. De tweede plaatse was voor Rianne Harmsen de Boer uit Drachten in 19:44. Derde werd Lisanne Jager uit Leeuwarden met 23:07.
Bij de heren was de eerste plaats voor Siebert Nutma uit Oostrum (Fr) in 16:48, op de voet gevolgd door Gerko Floor in 16:49. Martijn Stoel uit Assen werd derde in 17:01.

De 10 kilometer werd met overmacht gewonnen door Jan Sytze Jonker uit Hemrik in 34:49. Een halve minuut later kwam Johannes Huizenga uit Zwagerbosch over de streep in 36:33, met vlak daarachter Kornelis Oosterhuis uit Assen in 36:36.
Bij de dames was de eerste prijs voor Angela Heida uit Wijnjewoude met een tijd van 43:38. Lisa Oegema uit Leeuwarden werd tweede in 49:44, gevolgd door framerunner Brigitte van der Laan uit Spijk (Gn) in 50:21.

Daarnaast waren er nog prijzen voor de snelste heer en dame in de 50+ leeftijdscategorie en voor de beste Haulerwijker. Alle uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl en op de website www.snikkerun.nl, waar ook alle foto’s en filmpjes op staan van alle fotografen rond het parcours. Nagenoeg iedereen zal een foto van zichzelf kunnen vinden. Vele vrijwilligers en sponsoren en niet in de laatste plaats een groot deelnemertal hebben ervoor gezorgd dat we met z’n allen een mooie zevende editie van de Snikkerun in Haulerwijk hebben gehad.