Snelle tijden en goede sfeer bij zesde Snikkerun

3 juli 2022
Snikkerun
Reacties uitgeschakeld voor Snelle tijden en goede sfeer bij zesde Snikkerun

Af en toe zon en af en toe schaduw, een graad of 21 en niet teveel wind. Het was goed weer voor zowel lopers als publiek bij de zesde Snikkerun in Haulerwijk. Om half zeven begon de avond met een kidsrun op het voetbalveld waaraan een recordaantal van 49 kinderen meededen uit de wijde regio. Jeugd van 3 tot en met 12 jaar legden in drie leeftijdsgroepen een parcours af op het sportveld waarin ze moesten slingeren door het bos als een cheetah, springen als een kangaroe, kruipen als een beer, springen als een paard en klimmen als een aap over hooibalen. Onderdeel van het parcours was een stormbaan waar de kinderen de rest van de avond ook op konden spelen, waardoor er veel ouders rustig konden hardlopen en hun kinderen ondertussen plezier maakten. De organisatie hiervan was in handen van Scala en Jongeren Organisatie Haulerwijk in samenwerking met de Snikkerun commissie.

118 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de vijf en tien kilometer even later op de avond. De tien kilometer ging om half acht van start, een kwartier later gevolgd door de lopers van de vijf kilometer. De vijf kilometer werd bij de mannen gewonnen door Gerko Floor uit Meerstad in 17:25 voor Jeroen Vochteloo (18:44) en Ingmar Vink (18:49). Bij de dames was de winst voor favoriet Jessica Oosterloo uit Appelscha in 18:10. Rianne Harmsen (18:56) en Brigitte van der Laan (23:40) waren tweede en derde. Van der Laan trok bekijks met haar framerunner, waarmee zij ook kan genieten van de sport en zoals blijkt ook heel snel is.

De winst op de tien kilometer was voor Thomas Smeman uit Haulerwijk in 36:14. Hij bleef Sietze Huizenga uit Grijpskerk voor die hem de eerste kilometers op de hielen zat en uiteindelijk finishte in 37:03. De derde prijs was voor Pieter Berends uit Haulerwijk met 41:21. Bij de dames was An Renckens uit Hulst in Belgiƫ de snelste in 41:27, gevolgd door Anna Hendrikse uit Assen in 43:27 en Marieke Lokhorst uit Annen in 44:24.

De voor de Snikkerun onbekende speaker Ludy Bultena uit Bedum bracht de sfeer er goed in en toen de laatste lopers ongeveer tegelijk binnenkwamen stonden er nog veel mensen te kijken naar de prijsuitreiking, waarin ook prijzen werden uitgereikt aan de “iets oudere meisjes van 50+”, aldus de speaker die eigenlijk geen leeftijd wou noemen, en de 50+ mannen. Ook waren er prijzen voor de jeugd tot en met 16 jaar op de 5 kilometer en voor de beste Haulerwijker heer en dame op de 5 kilometer.

Alle uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl en op de website www.snikkerun.nl, waar ook alle foto’s en filmpjes op staan van alle fotografen op en rond het parcours. Nagenoeg iedereen zal een foto van zichzelf kunnen vinden.

Vele vrijwilligers en sponsoren maken een evenement als dit mogelijk. Met snelle tijden, een fijne sfeer en goed publiek en ook nog mooi weer genieten wij nog even na. Iedereen bedankt en tot volgend jaar!